Trinity Rescue Kit ile Windows 7 ve 8.1'de kullanıcı şifresini kaldırma


Windows 7 ve 8'de kullanıcı hesabımızın şifresini unutmanın çözümü sistemi yeniden kurmak değil. Bunun için üretilmiş araçlardan biri olan Trinity Rescue Kit 3.4'ü hem 32 hem 64 bit Windows XP, 7, 8 ve 8.1'de kullanıcı şifremizi kaldırmak için kullanalım.


chntpw Unix ve Unix benzeri sistemler aracılığı ile kurulu Windows sistemlerdeki kullanıcı hesaplarını yönetmek amacıyla üretilmiş bir yazılım. Grafiksel arayüzü olmamasına rağmen kullanımı inanılmaz basit. Aslında canlı olarak çalışan herhangi bir dağıtıma chntpw kurulumu yaptıktan sonra da aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Trinity Rescue Kit bu yazılımı bize hazır olarak getiriyor.

Kalıp dosyasını


resmi adresinden indirebilirsiniz.

Linux tabanlı bir sistem olan Trinity Rescue Kit'i kullanabilmek için USB belleğinize atmanız gerekli. Bunu UNetbootin ile yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde yapınca sistem USB belleğin bağlı olduğu noktayı bulamıyor. CD'ye yazdırıp veya sanal ortamda çalıştırınca bu küçük detay ortaya çıkmıyor.

UNetbootin'in ayarlarını resimdeki gibi yapmak yeterli. Herhangi bir dağıtım seçmeden sadece kalıbı gösterin:


Sistemi gerçek olarak çalıştırdım ve kendisinin bağlı olduğu noktayı bulamadı. Buraya sabit diskten sonra takılı ikinci cihaz olduğu için sdb1 yazınca sorun kalmıyor.


Şimdi başa dönelim ve sistemi açalım:


UNetbootin'de bu menü biraz büyük karakterli ve değişik olacaktır. Ancak ilk seçenekten açtığımız için bir fark yok.

Windows password resetting:


Burada "Interactive winpass" i seçmek gerekiyor. Varsayılan seçenek kesinlikle işe yaramıyor.


Varsayılan seçenek 1 için Enter demek yeterli:


Kullanıcı isimleri karşımızda. Şifresini kaldıracağımız kullanıcının adını yazmamız gerekiyor:


Şifreyi kaldırması için 1 diyoruz. Şifreyi buradan değiştirebilme imkanı da sunuyor ancak en garanti yol şifreyi kaldırmak.


Şimdi yapmamız gereken şey sistemden sorunsuz bir şekilde çıkmak. Buradan çıkmak için ! diyelim:


Burada q


Go back to main menu


Poweroff computer


Yaptığım denemelerde chntpw 32 bit Windows XP, 64 bit Windows 7, 64 bit Windows 8 ve 64 bit Windows 8.1 kullanıcı hesaplarının şifrelerini silmeyi başardı.

Ancak maalesef ki Windows 8 ve 8.1 ile birlikte gelen microsoft hesabı ile oturum açma seçeneği üzerinde hiçbir etkisi yok. Yani Windows 8'li sistemlerde kullanıcı hesabının yerel hesap olması gerekli.

Kolay gelsin.

2 yorum :